Menu

Op dit moment zijn er 292 inschrijvingen voor de reünie.

Woensdag 10 juli 2024

Langs deze weg informeren wij u dat onze school vanaf volgend schooljaar een nieuwe naam heeft: Futuris.
Het is een naam die past bij deze tijd en aansluit op onze belofte van een kansrijke toekomst.

Volop in ontwikkeling

Panta Rhei is een bekende naam in Amstelveen. De school ontstond toen in augustus 1974 en volgend schooljaar vieren wij dan ook ons vijftigjarige jubileum. Die historie geeft ons sterke wortels. Tegelijk is onze school – waar we alle leerwegen van het vmbo, mavo/havo en ISK bieden – volop in ontwikkeling. We investeerden in de afgelopen periode stevig in de onderwijskwaliteit en in nieuw onderwijsaanbod. Vanaf komend schooljaar hebben eerstejaars leerlingen de keuze uit een breed palet van profielen: expressie, technologie, koken, sport en mavo/havo. Om een soepele overgang naar havo mogelijk te maken hebben we de handen ineengeslagen met de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert (CSB) en het Hermann Wesselink College (HWC). Deze samenwerking vloeit voort uit de fusie tussen onze school en de Cedergroep in 2023, waar het CSB en het HWC deel van uitmaken.

Kansen voor de toekomst

Al die veranderingen willen wij zichtbaar te maken. Wij koesteren onze historie, maar zijn niet meer de school die wij waren. Ons vizier is gericht op de toekomst en de nieuwe naam ‘Futuris’ past dan ook perfect bij ons. In combinatie met de nieuwe belofte – ‘Kansen voor jouw toekomst’ – maakt de naam goed duidelijk waar onze school voor staat. Dagelijks stellen wij onszelf de vraag wat onze leerlingen nodig hebben en daaraan proberen we zo goed mogelijk tegemoet te komen. We zijn ons ervan bewust dat dit niet voor elke leerling hetzelfde is. Die individuele aandacht en het lef om verschil te maken, maken onze school uniek.

Stapsgewijs veranderen

In de loop van het najaar wordt onze nieuwe naam zichtbaar in al onze uitingen. Voorlopig kunt u ons gewoon blijven bereiken via de bestaande contactgegevens. Zodra dat verandert, informeren wij u daarover.

Wilt u een sneak peak van ons nieuwe logo? Bekijk dit filmpje!

Met vriendelijke groet,
Scholengemeenschap Panta Rhei
M. Ran
Directeur


Vrijdag 21 juni 2024

Wisten jullie dat?

Er een wedstrijd is uitgeschreven voor een nieuwe naam voor scholengemeenschap Panta Rhei.

Er is een winnaar bekend en de nieuwe naam wordt op 28 juni as. bekendgemaakt middels een persbericht.

De reüniedatum is daarom ook een mooi moment om de periode met de naam Panta Rhei goed af te sluiten.

 

En wisten jullie dat?

Er een magazine over 50 jaar Panta Rhei gemaakt wordt. Deze magazine zal op de reünie worden uitgedeeld. Hans Viskil heeft al een mooie pagina gemaakt met herinneringen aan 50 jaar Panta Rhei.

Via deze link kun je dit lezen.